Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایلنا، محمدرضا پورابراهیمی در مراسم آغاز به کار صندوق کالایی کشاورزی و آغاز معاملات گواهی سپرده کالایی خرما با بیان اینکه هر چه بتوانیم ظرفیت‌ها و ابزارهای بازار سرمایه را افزایش دهیم به نفع آحادمردم و در این بخش به نفع کشاورزان است، گفت: توسعه بازار سرمایه در بخش کشاورزی کمک به محروم‌ترین آحاد مردم یعنی کشاورزان است که در بخش بازار نیازمند حمایت جدی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: امروز عملیات گسترش گواهی سپرده کالایی خرما در بورس کالا آغاز می‌شود که شهرستان بم مرکز تولید خرمای مضافتی محسوب می‌شود و این اقدام در تثبیت قیمت و بهبود شرایط قیمتی بسیار موثر خواهد بود.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: البته اطلاع داریم که تاکنون فقط یک انبار پذیرفته شده که امیدواریم سرمایه‌گذاران دیگر هم به این حوزه جذب شوند.

پورابراهیمی با انتقاد از مسئولان درباره بکارگیری بازار سرمایه و نادیده گرفتن بخشی از قوانین موجود بورس گفت: طبیعتا بازار سرمایه در تمام دنیا با هدف رشد اقتصاد کاهش ریسک شفافیت اطلاعات جلوگیری از رانت و ... ایجاد شده و در ایران هم هدف از ایجاد بازار سرمایه همین موضوعات بوده است.

وی ادامه داد: در ایران ورود نظام اقتصادی به بازار سرمایه از سال 46 آغاز شد که بعد از پیروزی انقلاب توسعه و تقویت بازار سرمایه مجددا در برنامه اول توسعه در دستور کار قرار گرفت.

پورابراهیمی با بیان اینکه بورس و بازار سرمایه سازوکار کاملا مشخص و واضحی دارد اظهار داشت: نمی‌توان سازوکاری با عنوان بازار سرمایه و بورس داشته باشیم اما محتوای آن را کنار بگذاریم باید از تمام ابعاد و مولفه‌های آن صیانت شود. در حال حاضر یکی از مشکلات بسیار جدی در کشور این است که هر کسی از نگاه خودش نسبت به تفسیر بازار سرمایه اقدام می‌کند.

این نماینده مجلس اظهار داشت: اولین قانون متقن بازار سرمایه به سال 84 برمی‌گردد و در قانون ماده 18، قانون ابزار در بورس تعریف شده است یعنی برای مثال اگر شرکت یا اوراقی وارد بازار سرمایه می‌شود مشمول قیمت‌گذاری دستوری مناقصه و مزایده‌ها نخواهد شد حال اگر دولت به بازار سرمایه اعتقاد دارد باید به این قوانین هم تن دهد یا اگر این قوانین را قبول ندارد باید از مجلس بخواهد آن را تغییر دهد.

پورابراهیمی تاکید کرد: امروز در بخش فولاد با همین شکل نگاه مسئولان به بورس مواجه هستیم به طوری که هر چند فولاد وارد بورس کالا شده اما برای آن قیمت دستوری در نظر می‌گیرد. اگر مسئولان می‌خواهند فولاد قیمت دستوری داشته باشد چرا بورس کالا را تشکیل دادند یا اینکه چرا فولاد را وارد بورس کالا کرده‌اند.

وی با تاکید بر عدم نظارت مسئولان به توزیع و قیمت‌گذاری کالاهای مشول ارز 4200 تومانی گفت: این تجربه را داریم هر وقت دولت وارد قیمت‌گذاری دستوری شده در آن حوزه شکست خورده‌ایم به طوری که آمارهای رسمی بانک منرکزی سال گذشته نشان می‌دهد تورم کالاهای اساسی که مشمول ارز 4200 تومانی می‌شدند بسیار بالاتر از کالاهای غیراساسی بوده است بنابراین این نشان می‌دهد دولت مدیریت بازار را کنار گذاشته است.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: در قیمت‌های دستوری دو طرف مصرف‌کننده و تولیدکننده زیان‌ده اصلی هستند و در این میان یک مشت دلال منتفع می‌شوند.

پورابراهیمی با اشاره به رانت توزیع شده در بخش فولاد فقط در بازه مدت زماین سه ماه گفت: از مرداد 97 تا تقریبا پایان مهرماه 97، چهار هزار میلیارد تومان رانت در بخش فولاد توزیع شده که چوب آن فقط به تن تولید کننده خورده است.

وی ادامه داد: همچنین از اسفند 98 تا اردیبهشت 99 با قیمت‌گذاری دستوری هشت هزار میلیارد تومان رانت توزیع شده است.

وی تاکید کرد: کدام منطق در اقتصاد می‌پذیرد که یک بخش جامعه با ارز آزاد مواجه باشند و بخش دیگر با ارز ترجیحی مدیریت شوند.

این نماینده مجلس ادامه داد: در بخش پتروشیمی در سال 97 با این مدیریت دولت، هفت هزار میلیارد تومان رانت توزیع شده است.

وی با بیان اینکه دولت اگر قواعد بازار سرمایه را قبول ندارد اعلام کند گفت: هدف از ایجاد بازار سرمایه این بوده که یک بازار پنهان را رسمیت ببخشیم و فعالیت‌های اقتصادی را شفاف کنیم تا ریسک آن به حداقل برسد.

پورابراهیمی افزود: آیا با حذف بورس کالا و یا بازار سرمایه مشکلات اقتصادی ما برطرف می‌شود درباره این موضوعات ماده 18 توسعه ابزارها مر قانون است  و باید دولت به آن پایبند باشد.

رییس کمیسون اقتصادی با انتقاد از مسئولان بورسی نسبت به عدم نظارت درست بر بازار گفت: اخیرا خبری منتشر شد مبنبی بر اینکه بانک‌ها وارد حوزه پالایشگاهی می‌شوند و صف خرید بسیار سنگینی برای گروه‌های بانکی و پالایشگاهی یایجاد شد بلافاصله پس از خرید سهام این نمادها خبر تکذیب شد. چرا ناظر بازار بر این موضوعات نظارت ندارد و  اجازه می‌دهد که یک خبر کذب چنین تاثیری را بر بازار بگذارد.

وی افوزد: چرا در زمان‌هایی که از برخی از نمادها خرید گسترده انجام می‌شود جلوی این نمادها را نمی‌گیرند اساسا دستکاری چه معنای دیگری دارد.

پورابراهیمی با بیان اینکه نظارت در بازار باید تقویت شود گفت: از تمام این موضوعت از مدیران بورسی گزارش می‌خواهیم و گزارش این اقدامات انجام شده مطالبه مجلس است.

وی با اشاره به نحوه عملکرد حقوقی‌ها در بورس گفت: مجلس بارها مسئولان بورسی را برای توضیح عملکرد حقوقی‌ها در بازار به مجلس دعوت کرد اما شاهد آ‌ن هستیم که این رفتار حقوقی‌ها به طور مستمر در حال تکرار است.

پورابراهیمی با اشاره به توجه به بازار سرمایه در بودجه 1400گفت: هم در بحث اوراق هم در بحث کاملا توجه ویژه‌ای به بازار سرمایه شده و طبق لایحه بودجه 95 هزار میلیارد تومان در سال آینده در بازار سرمایه عرضه می‌شود.

همچنین اخیرا با نامه رهبری مبنی بر اصلاحات بودجه، 50 هزار میلیارد تومان به سقف انتشار اوراق اضافه شد.

پورابراهیمی همچنین با اشاره به اصلاح برخی از قوانین بازار سرمایه گفت: بر اساس گزارش ماده 45 که در صحن علنی قرائت شده موارد پیشنهادی اصلاح قانون بازار سرمایه نهایی شد و به زودی در صحن مطرح می‌شود و ما آماده همکاری با دولت برای اصلاحیه قانون هستیم.

پربیننده ترین اگر سهام شپنا دارید، بخوانید (۱۵دی)/ دلخوشی سهامداران پالایش نفت اصفهان اعتراف وزیر صمت درباره آثار قیمت‌گذاری دستوری/ قیمت‌های پایه را اشتباه تعیین کرده‌ایم رکورد کم‌نظیر در اولین روز پذیره‌نویسی؛ «صندوق گروه زعفران سحرخیز» هزار میلیاردی شد پیش ‌بینی دو ماه پایانی معاملات بورس در سال۹۹ ارزش سهام عدالت من (۱۵ دی ماه)

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس کالا بورس کالا سرمایه سهام بازار سرمایه محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس نظام اقتصادی نماینده مجلس هزار میلیارد تومان قیمت گذاری دستوری بازار سرمایه بورس کالا توزیع شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۹۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

در آخرین روز معاملاتی پیش از تعطیلات آخر هفته، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با افت اندک ۰.۱۷ درصدی، معادل سه هزار و ۹۳۱ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و ۲۶۴ هزار و ۹۳۱ واحدی قرار گرفت.

افت ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی خلاف جهت را به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن با رشد محدود ۰.۰۱ درصدی (معادل ۳۸ واحد) در پله ۷۵۰ هزار واحدی قرار گرفت.

معاملات بورس تهران در آینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم) را در روز چهارشنبه، دو هزار و ۸۰۸ میلیارد تومان نشان می‌داد. این تابلو همچنین حجم معاملات روز چهارشنبه را ۶.۴ میلیارد برگه سهم نشان می‌دهد. 

از سوی دیگر، بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز از خروج سرمایه آنها از بازار سهام حکایت دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان معاملات روز چهارشنبه بورس از خروج ۲۱۴.۲ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام و حق تقدم خبر می‌دهد.

پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

شاخص کل بازار سرمایه در نزدیکی مقاومت کوتاه‌مدت خود قرار گرفته است. تکنیکالیست‌های بازار معتقدند اگر این محدوده مقاومتی شکسته نشود، روند کوتاه‌مدت آن نزولی خواهد شد. از این رو جریان دادوستد‌های بازار در روز‌های ابتدایی هفته پیش رو، برای سهامداران حائز اهمیت است. شایان ذکر است این وضعیت (نزدیک بودن به محدوده مقاومتی) عیناً در نمودار شاخص کل هم‌وزن نیز تکرار شده است. 

طی هفته معاملاتی گذشته، برآیند دادوستد‌ها، خروج نقدینگی حقیقی‌ها به میزان ۶۰۱ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. در مقابل، بررسی معاملات صندوق‌های درآمد ثابت حاکی از ورود هزار و ۶۳۳ میلیارد تومانی پول حقیقی به این صندوق‌ها و همچنین نوار طویل هشت روزه مثبت ماندن جریان ورود پول به آنهاست.

این موضوع نشان می‌دهد خوشبینی سرمایه‌گذاران و اهالی تالار شیشه‌ای به چشم‌انداز بازار در هفته پیش رو کاهش یافته است. افراد منتظر تحول بازار با چرخش سنتیمنت یا تزریق اخبار مثبت به جریان معاملات سهام هستند.

خبر بازگشت سیاست اعطای تسهیلات و اعتبار به کارگزاری‌ها به روال قبلی خود، خبری بود که جو معاملات روز چهارشنبه هفته گذشته را کمی متفاوت‌تر کرده بود. با وجود این، بازار همچنان چشم‌انتظار تعدیل نرخ نیمایی دلار است. در صورتی که سیاست‌گذار فنر فشرده‌شده دلار نیما را آزاد کند، سود نشسته در صورت‌های مالی بسیاری از شرکت‌ها جهش مثبتی پیدا خواهد کرد. 

در راستای پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳، کارشناسان معتقدند روند معاملات در فضای تعادلی دنبال خواهد شد و در این میان برخی از تک‌سهم‌ها که گزارش‌های بهتری منتشر کرده‌اند، مجالی برای تنفس پیدا خواهند کرد. 

منبع: تجارت نیوز

tags # بورس سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • منتظر کاهش قیمت دلار باشیم؟
  • آینده بورس در چند پرده
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳