Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین-محمد باریکانی:  ۶ماه از شیوع کرونا در ایران می‌گذرد. بسیاری از مشاغل به‌دلیل تعطیلات ناشی از کرونا فرصت کار را از دست دادند و براساس آماری که رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران در اختیار همشهری قرار داده است، نیمی از ۵هزار شرکت خدمات مسافرتی و آژانس‌های گردشگری کشور تعطیل شده و دفاتر خود را بسته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیاستگذاری غلط وزارت میراث‌فرهنگی در مدیریت بحران گردشگری و ناتوانی معاونت گردشگری در هدایت وضعیت بحرانی گردشگری نیز به گفته حرمت‌الله رفیعی، آتش بحران گردشگری را تشدید کرد و اینگونه کرونا توانست ۲هزار و ۵۰۰شرکت خدمات مسافرتی کشور را برای همیشه تعطیل کند.

مدیران و کارکنان شرکت‌های خدمات مسافرتی تعطیل‌شده نیز که ۶ماه از گردش مالی خود را از دست دادند، در این شرایط به گفته رئیس انجمن خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران یا جذب بازار بورس شدند یا به بازار نابسامان سکه و ارز در بازار آزاد وارد شدند.

در این شرایط معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی در خبرهایی که منتشر می‌کند، از تداوم همکاری سازمان جهانی گردشگری و اتحادیه اروپا در تدوین سند راهبردی گردشگری کشور خبر می‌دهد. در تازه‌ترین خبر و در شرایطی که وضعیت گردشگری کشور در رکود شدید است و بحران ناشی از شیوع کرونا، گردشگری ایران را به تعطیلی مطلق کشانده است، اما معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی در جدیدترین اظهارنظر خود از گران‌شدن هزینه سفر از مهرماه خبر داده است و شرط سفر را سفر انفرادی یا در تعداد اندک با آژانس‌های گردشگری اعلام کرد.

ناتوان‌تر از همیشه

افزایش قیمت سفر از مهرماه که تورهای گردشگری ایران از ۶ماه قبل در خواب کامل کرونایی هستند و فصل سفر نیز از دست رفته است، با اعتراض رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران مواجه شده است.

حرمت‌الله رفیعی در گفت‌وگو با همشهری، وزارت میراث فرهنگی و معاونت گردشگری آن وزارتخانه را ناتوان از حل بحران در صنعت گردشگری کشور خواند و در اعتراض به اظهارات معاون گردشگری که اعلام کرده است سفر از مهرماه گران‌تر می‌شود، گفت: کدام‌یک از این تصمیمات برای صنعت گردشگری مفید است؟ معاون گردشگری کشور اصلا حق اظهارنظر در ارتباط با گران‌شدن سفر آن هم در مهرماه که همیشه فعالیت گردشگری با خواب فصلی مواجه می‌شود، ندارد. او تصمیمات معاونت گردشگری و وزارت میراث‌فرهنگی کشور در حوزه سفر را از ۶ماه پیش تاکنون به کشیدن ترمز صنعت گردشگری کشور تشبیه می‌کند و می‌گوید:

معاون گردشگری کشور در شرایطی که نیمی از آژانس‌های گردشگری در سراسر کشور دفاتر خود را جمع کرده و تعطیل شده‌اند، به واحدهای مختلف بخشنامه کرده ‌که اگر مدیران آژانس‌های گردشگری درخواست خودتعلیقی دادند، با درخواست‌شان موافقت شود. این موارد نشان می‌دهد که اصلا وزارت میراث فرهنگی و معاونت گردشگری آن وزارتخانه دغدغه گردشگری ندارند و حتی خط می‌دهند که گردشگری در ایران راه نیفتد. به گفته حرمت‌الله رفیعی، وزارت میراث فرهنگی و معاونت گردشگری آن وزارتخانه حتی نمی‌داند چه تعداد شرکت خدمات مسافرتی و آژانس گردشگری به‌دلیل سیاستگذاری‌های غلط‌شان در شیوع کرونا تعطیل شده‌اند.

رکود کامل گردشگری ورودی تا سال ۱۴۰۰

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران با طرح این پرسش که آیا وزارت میراث فرهنگی و معاونت گردشگری آن وزارتخانه از ابتدای شیوع کرونا در ایران حتی تا به امروز نمی‌داند مجوز دفاتر تعطیل شده ابطال نشده و سر از فعالیت‌های زیرزمینی درآورده است، می‌گوید: در شرایطی که دفاتر گردشگری کشور تعطیل شده‌اند، مجوز آنها ابطال نشده و مجوز آنها سر از فعالیت‌های زیرزمینی درآورده است. وزارت میراث‌فرهنگی حتی نمی‌داند چه تعداد پرسنل این دفاتر که خود مجوز فعالیت آنها را صادر کرده است، به‌دلیل سیاستگذاری غلط در مدیریت بحران گردشگری کشور بیکار شده و شغل‌شان را از دست داده‌ و سر از مشاغل کاذب درآورده‌اند.

به گفته رفیعی، وزارت میراث فرهنگی در ۵‌ماه گذشته نشان داد که توان هدایت سکان گردشگری کشور را ندارد و در شرایطی که تمامی کسب‌وکارهای کشور به‌دلیل شیوع گسترده کرونا تعطیل و با زیان شدید مواجه شدند، گردشگری می‌تواند دوباره راه بیفتد، برنامه‌ای برای هدایت این صنعت ندارد.

براساس آنچه رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران به همشهری خبر داده است، گردشگری ورودی کشور تا سال‌۱۴۰۰ با رکود کامل مواجه خواهد شد و با بالاتررفتن شیب افزایش کرونا در ایران، گردشگری داخلی نیز همچنان راکد می‌ماند و در این شرایط شاید تنها بارقه امید به گردشگری خروجی کشور باشد تا بتواند از ورشکستگی آژانس‌های باقیمانده در شرایط بحران کرونا جلوگیری کند.

او با تأکید بر لزوم توجه وزارت میراث‌فرهنگی و معاونت گردشگری این وزارتخانه به گردشگری خروجی به‌عنوان تنها راه باقیمانده برای حفظ صنعت گردشگری ایران، تأکید کرد: ایرلاین‌های خارجی با بازگشایی‌های صورت‌گرفته در کشورهای جهان چاره‌ای جز بازگشت به بازار پرسود ایران ندارند و در این شرایط وزارت میراث فرهنگی باید با گرفتن ضمانتنامه‌های سنگین از شرکت‌های هواپیمایی خارجی برای فعالیت در ایران، راه را بر خروج آسان آنها از کشور ببندد.

کد خبر 528936 برچسب‌ها سفر - گردشگری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سفر گردشگری وزارت میراث فرهنگی آژانس های گردشگری معاون گردشگری خدمات مسافرتی گردشگری کشور صنعت گردشگری شیوع کرونا تعطیل شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۹۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار

ولی جهانی در گفت و گو با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به بازدید و بررسی‌های به عمل آمده از روستای فصلی کوی افسانه‌ای درفک، تعداد زیادی از کلبه‌های قدیمی با یک تا یک و نیم متر و ساخته شده از سنگ و گل و چوب باقی مشاهده شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و و صنایع دستی استان گیلان با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری جنوب گیلان و منطقه درفک بیان کرد: با توجه به معماری بومی کلبه‌ها، اداره‌کل میراث‌فرهنگی گیلان در نظر دارد این روستای فصلی را به عنوان یک روستای نوسنگی، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رساند.

جهانی تصریح کرد: در این راستا پرونده ثبتی این مجموعه در دست اقدام است تا در صورت امکان در مدت دو ماه با نقشه‌برداری، پلات برداری و تهیه گزارش مستند، این روستا در فهرست آثار ملی کشور به ثبت شده و به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری کشور معرفی شود.

به گفته وی روستای فصلی درفک در طی سنوات گذشته، موقعیت خود را حفظ کرده است، یکی از جاذبه‌های این روستا دو استخر قدیمی است که دامداران منطقه شهرستان رودبار از آب آنها در بهار و تابستان استفاده می‌کنند و همچنین یخچال درفک که در زمستان پر از برف و در تابستان دارای یخ است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان، رستم مالشوران را از جذابیت‌های روستای درفک رودبار برشمرد و بیان کرد: هر ساله اواخر دوره شهریور ماه و اوایل پاییز معمولاً به رسم یاد بود یا به رسم قدیمی دامداران منطقه درفک، در استخر قدیمی که پر آب است، به شستشوی دام‌های خود می‌پردازند که این رسم ریشه در فرهنگ و تاریخ ۳۵۰۰ ساله گیلانیان دارد.

کد خبر 6097423

دیگر خبرها

  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • منتظر کاهش قیمت دلار باشیم؟
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • نرخ‌گذاری دلار کانال‌های تلگرامی در روز تعطیل/ خرید و فروشی نیست